SMIHJB | Pemasyhuran MPP Baharu dan Program Induksi MPP

Pada 16 Oktober 2023 telah diadakan pemasyhuran barisan Majlis Perwakilan Pelajar SMIH baharu bagi sesi 2023/2024. Lapan jawatan utama telah diumumkan merangkumi 16 orang banin dan banat.

Banin

1. Wan Amirul Rasyid Bin Mohd Nizam ➡️ Ketua Pengawas, Ketua Murid

2. Afiq Harith Bin Anuar ➡️ Ketua Pembimbing Rakan Sebaya, Timbalan Ketua Murid 2

3. Ahmad Uwais Qarni Bin Ismail ➡️ Ketua Media

4. Muhammad Siddiq Bin Atan ➡️ Ketua Dakwah Ammah

5. Ayman Bin Azarisman Shah ➡️ Ketua Asrama Banin

6. Fatih Bin Mohd Faizal ➡️ Setiausaha 1

7. Aidi Hafiz Bin Norazli ➡️Ketua Perhubungan Dan Kebajikan

8. Muhammad Amir Shahid Bin Rofazlin ➡️ Ketua Kadet Remaja Sekolah

Banat

1. Wan Adlina Sorfina Binti Wan Mohd Shaham ➡️ Timbalan Ketua Dakwah Ammah, Timbalan Ketua Murid 1

2. Siti Aishah Amirah Binti Pahrin ➡️ Timbalan Ketua Kadet Remaja Sekolah, Naib Ketua Murid

3. Wan Nur Nabilah Binti Zamri ➡️ Timbalan Ketua Pembimbing Rakan Sebaya

4. Hanis Sakinah Binti Zulkifly ➡️ Timbalan Ketua Pengawas

5. Haifa Ruqaiyah Bt Mohd Hanafi ➡️ Timbalan Ketua Media

6. Aleeya Najwa Binti Md Nor Azan ➡️ Ketua Asrama Banat

7. Nur Eiman Iffah Huriyyah Binti Md Yusman ➡️ Timbalan Ketua Perhubungan Dan Kebajikan

8. Kawtsar Binti Zamil Najwah ➡️ Setiausaha 2

Pada 19 sehingga 21 Oktober 2023 pula telah diadakan program Induksi MPP khusus bagi barisan MPP SMIH yang baru dilantik. Program ini berfokuskan kepada membina semangat kerjasama dalam kumpulan, halatuju kepimpinan sekolah dan peranan MPP dalam memastikan kemenjadian murid SMIH.

Selamat menjalankan amanah diucapkan kepada barisan MPP SMIH sesi 2023/2024. Semoga dengan pelantikan ini dan program induksi MPP yang telah dijalankan mampu memberikan impak positif yang berterusan untuk ummah khususnya bagi warga SMIH JB.