Pada 15-17 September 202, telah berlangsungnya program Kem Tahfiz Tahap 1 dan Tahap 2 pelajar Sekolah Menengah Islam Hidayah.

Sasaran peserta adalah semua pelajar tahfiz SMIH level 3 yang diwajibkan untuk mengikuti program ini dengan jayanya.

kem ini dapat memperkasakan bacaan Al-Quran dan hafazan dalam kalangan para pelajar tahfiz dan memberi peluang para pelajar untuk menambah hafazan dan murajaah mereka.

Selain itu, dikongsikan juga senarai murid yang mendapat anugerah dalam kem tahfiz baru-baru ini kerana telah mencapai target yang ditetapkan sepanjang kem tahfiz ini dijalankan. Baarakallahufiikum.

Pihak penganjur program amat berharap agar program seumpama ini akan terus dijalankan dalam usaha untuk meningkatkan penguasaan bacaan Al Quran dan hafalan dalam kalangan pelajar sekolah yang berilmu, beramal dan memimpin masyarakat suatu masa kelak, Aamiin..