SMIHJB | PERTANDINGAN “ KINETIC CAR CHALLENGE “ 2023

Pada 2 Ogos 2023, SM Islam Hidayah Johor Bharu telah menghantar pasukan robotic untuk menyertai Pertandingan “ KINETIC CAR CHALLENGE “ 2023.

Pertandingan ini telah berlangsung di SMK Tengku Anis Bendahara, Kluang, Johor bermula jam 10.00 pagi dan tamat pada jam 5.00 petang.

Pasukan ini diwakili oleh 10 orang pelajar daripada anak – anak tingkatan 1 & 2 seperti berikut :

BILNAMA PELAJARKELASNAMA PASUKAN
1ABDULLAH QAASIM BIN MOHD SALEH2 ISLAHGUIDANCE-ICHI
2NAUFAL AIDI BIN ZURAIDI2 ATHIF
3AHMAD FAIZ AZHAR BIN FAHROL FAHMY2 ISLAHGUIDANCE-NI
4NABIL ZAMRI BIN ADNAN2 ATHIF
5MUHAMMAD AL-FATEH BIN AHMAD TAUFIQ1 THABATGUIDANCE-SAN
6NABIL FAHMI BIN ADNAN1 HIKMAH
7NAUFAL FARHAN BIN MOHD FAIZAL1 THABATGUIDANCE-YON
8MUHAMMAD AIREEL AQASHAH BIN MOHD ZAMRI1 THABAT
9KHAIRUL HAFIZI BIN NOR HISHAM1 THABATGUIDANCE-GO
10MUHAMMAD AQEEF BIN HERMAN1 ITHAR

Ini merupakan penyertaan pertama pasukan SMIH dalam pertandingan ini. GUIDANCE ICHI telah menunjukkan prestasi yang baik di mana pasukan ini telah melayakkan ke pusingan 16 namun tidak dapat meneruskan ke pusingan Suku Akhir diebabkan oleh masalah tayar.

Terima Kasih kepada Pengetua SMIH Pn. Seri Juli Emas Wati binti adnan, PK Korurikulum Pn. Norhawanis binti Samion, PK Akademik Pn. Mashida Sakrani dan Jurulatih En. Azri bin Ali atas dorongan dan sokongan ke atas pasukan Robotik Sekolah Menengah Islam Hidayah.

Pasukan Robotik SMIH mempunyai masa depan yang cerah dan diharapkan akan lebih cemerlang dan berjaya pada tahun hadapan.

Disediakan oleh,

Azri Ali