SMIHJB: Hari Pertama Persekolahan Bagi Murid-murid Tingkatan 1 – 4 Setelah Hampir 4 Bulan Belajar Secara Maya

SMIHJB| Hampir 4 bulan tidak menjejakkan kaki ke sekolah. Kini, giliran murid-murid Tingkatan 1 hingga 4 kembali memulakan sesi persekolahan pada hari ini. Selamat kembali ke sekolah diucapkan kepada semua murid Tingkatan 1 hingga 4 Sekolah Menengah Islam Hidayah, Johor Bahru.

Seawal jam 6:50 pagi sebahagian guru-guru, staf KBA dan juga murid-murid tingkatan 5 yang diamanahkan untuk menjalankan tugas di tempat yang telah ditetapkan. Ini bertujuan bagi membiasakan diri dengan kebiasaan norma baharu dan memastikan pergerakan murid-murid yang hadir dalam keadaan terkawal serta mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan kerana penularan wabak COVID-19.