Pemberitahuan Peraturan Pakaian Pelajar SMIH

Merujuk kepada perkara di atas, dimaklumkan bahawa semua pelajar Sek. Men. Islam Hidayah perlu mematuhi perkara berikut:

MINGGU 1

MINGGU 2

MINGGU 3 & 4

ISNIN

Pakaian seragam sekolah yang lengkap

SELASA

RABU

Pakaian rasmi sepanjang persekolahan dan jika ada kelas PJK boleh menyalin pakaian PJK selepas perhimpunan.

Pakaian baju KRS sepanjang persekolahan dan jika ada kelas PJK boleh menyalin pakaian PJK selepas perhimpunan.

KHAMIS

Pakaian seragam sekolah yang lengkap

JUMAAT

Pakaian baju Melayu lengkap bersongkok dan sampin.

3.         Jika pelajar ada mata pelajaran PJK pada hari Isnin, Selasa dan Khamis, pelajar dibenarkan memakai pakaian PJK pada hari tersebut dan pada hari Jumaat pula diminta menyalin semula kepada pakaian baju Melayu yang lengkap. Bagi pelajar yang telah kehilangan baju Melayu, amatlah berbesar hati agar pihak tuan/puan dapat membelikan semula pakaian yang baru.

4.         Pihak sekolah akan menguatkuasakan peraturan ini selepas naik cuti sekolah bermula 10 Jun 2013. Tindakan tegas akan diambil sekiranya pelajar melanggar peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak sekolah.

5.         Sekian untuk makluman dan tindakan pihak tuan/puan. Segala kerjasama dan keprihatinan daripada tuan/puan didahului dengan  Jazakumullahu Khairan Kathira.