Akaun Sumbangan Debat SMIH

Menyahut cabaran perdebatan peringkat nasional dan antarabangsa tentunya memerlukan banyak dana. Bagi mereka yang ingin menyumbang dana perdebatan SMIH, sila gunakan akaun bank sekolah seperti berikut:

Masukan sumbangan anda ke akaun

SEKOLAH MENENGAH ISLAM HIDAYAH

NAMA BANK : Bank Muamalat Malaysia Berhad

NO AKAUN BANK  01020003981718

Anda juga boleh mendapat maklumat lanjut tentang Kelab De’Pikir Sekolah Menengah Islam Hidayah (SMIH) telah banyak mencapai kecemerlangan dalam arena perdebatan tanahair.

Untuk mencapai ke tahap itu, tentunya telah banyak wang dibelanjakan untuk membina dan mengilap pelajar. Membangunkan tahap kemahiran debat hingga mampu menjadi juara tanahair tentu perlu melalui banyak program dan penglibatan pertandingan.

SMIH melalui Kelab De’Pikir juga mempunyai displin latihan yang sangat ketat. Pelajar kebiasaannya dilatih oleh “trainer” luar yang berpengalaman. Kesemuanya itu memerlukan sumber kewangan.

Sekiranya anda ingin bersama-sama berkongsi usaha, salurkan sumbangan anda ke akaun tertera di atas.

Sila maklumkan kepada Ustazah Hawanis Samion setiap sumbangn debat yang anda masukkan di no 013 784 0934

KEJAYAAN YANG PERNAH DICAPAI :

1. Johan Bahasa Melayu, Naib Johan Bahasa Inggeris dan Naib Johan Bahasa Arab dalam “2nd MUSLEH International Students’ Debate Competition 2010”

2. Johan Bahsa Melayu dan Naib Johan Bahasa Inggeris dalam “The 8th Interschool Debating Championship 2009” di UIA.

3. Johan Debat Bahasa Arab dalam “The 8th Interschool Debating Championship 2009” di UIA. 4. Johan Debat Bahasa Inggeris dalam “3rd MUSLEH International Students’ Debate Competition 2010”

CABARAN 2011

1. 3rd MUSLEH International Students’ Debate Competition 2011. Pada 30 Jun – 3 ulai 2011. Selesai

2. Pertandingan debat di Universiti Islam Antarabangsa. pada 15-19 Julai 2011. 3. Asian School Debating Champianship, di Seoul, Korea pada 21-28 Julai 2011.