SMIHJB: Mabit Dan Daurah Tingkatan 4 Online Batch ALTAIR 23

SMIHJB| “Mabit Dan Daurah Tingkatan 4” Online Batch ALTAIR 23

Alhamdulillah, Unit Tarbiah Murid SMIH telah menganjurkan Program MABIT dan DAURAH tingkatan 4 pada hari khamis 10 September 2020 mulai pukul 6.30ptg hingga Jumaat 11 september 2020 11.00pg secara maya.

Program Mabit ini telah disertai oleh 88 orang murid Tingkatan 4, PK PSM, guru penyelaras dan beberapa murabbi pelajar yang dapat turut sama.

Program : MALAM BINA IMAN DAN TAQWA(MABIT) Tingkatan 4
Tarikh : khamis 10 September 2020
Masa : 9.00 hingga 10.30mlm
Platform: Googlemeet
Peserta : 88 orang

Program diisi dengan penyampaian tajuk “JUJUR” .

Pelajar Banin oleh saudara Hanif Mohd Noor ( Batch 15)
Pelajar Banat oleh Asmaa Afiqah Faizul Amri ( Batch 18)

Program Daurah pula telah disertai oleh 116 orang murid Tingkatan 4, PK PSM, guru penyelaras dan beberapa murabbi pelajar .

Program : Daurah Tingkatan 4
Tarikh : Jumaat 11 September 2020
Masa : 9.00 hingga 10.30pg
Platform: Googlemeet
Peserta : 116 orang

[ DAURAH KAT TINGKATAN 4 SMIH ]
Tajuk: Kisah Al-A’rab dan Ahlul Madinah.

[ DAURAH KUA TINGKATAN 4 SMIH ]
Tajuk: Interaksi Dengan Al-Qur’an

Daurah diselitkan dengan sesi soal jawab, di akhiri dengan rumusan dan penutup program.Semoga Peserta beroleh ilmu yang bermanfaat dan dijelmakan dengan amal yang mantap in syaa allah. Ameen.

Jazakumullah khairan kathiran kepada semua yang terlibat dalam menjayakan program Mabit dan Daurah online terutama kepada Pengetua, Penolong Kanan, Pegawai Pembangunan Insan, Penyelaras Tingkatan 4, Murabbi Pelajar Tingkatan 4,Unit Pembangunan Sahsiah Murid, ibu bapa, MT Batch Altair23 dan semua murid Tingkatan 4 yang dikasihi Allah sekalian.