SMIHJB: Kursus KSSM Bahasa Arab Tingkatan 4

SMIHJB| Pada 11/1/2020 telah diadakan KURSUS KSSM Tingkatan 4 bagi subjek B.ARAB di Sek Men Islam Hidayah yang telah dianjurkan oleh Panitia B.arab dengan kerjasama Bidang Bahasa. Kursus ini telah dihadiri oleh semua guru Bahasa arab dan juga penyertaan 6 orang guru dari SMK luar antaranya MAAHAD JOHOR, SMK TAMAN UNIVERSITI dan SMK SULTAN ISMAIL.

Jurulatih utama yang dijemput untuk memberi kursus ini ialah Ustaz Mohd Najib bin Yahya dari SMK Kota Masai 2. Tujuan kursus ini ialah bagi memberi pendedahan tentang silibus bahasa arab tingkatan 4 yang terkini dan juga kaedah pengajaran abad ke 21. Semoga kursus ini dapat membantu guru-guru meningkatkan prestasi bahasa arab di Sekolah Men.Islam Hidayah.

Terima kasih diucapkan kepada pengetua dan penolong akademik yang sentiasa menyokong dan memberi galakkan utk meningkatkan kecemerlangan akedemik sekolah.

#JomKeSyurga