PPH: Kolokium Kebangsaan Pendidikan Islam 2019

Kuala Lumpur, 21-22 Disember: Telah berlangsungnya Kolokium Kebangsaan Pendidikan Islam 2019 anjuran IKRAM Musleh di Hotel Putra Kuala Lumpur.

Alhamdulillah seramai 22 orang peserta terdiri daripada pengurusan dan guru-guru SRIHJB, SRIHBP, SMIHJB serta wakil PIBG SRIHJB dan PIBG SMIHJB telah mengikuti kolokium ini.

Pihak SMIH telah membentangkan Kajian Tindakan yang bertajuk ‘ Penerapkan Program Tarbiah dalam Aktiviti Akademik Membantu Pembelajaran di Sekolah’. Pembentangan ini telah disampaikan oleh Dr Noorzana Khamis.
Pihak SRIH BP telah membentangkan Modul Sekolah Rahmah :
” Menyemarakan Pembelajaran Bermakan ” adalah tajuk yang disampaikan oleh Ustazah Normah bt Sukayat dan Ustazah Miftahul Ngulum bt Imam Sholihin .

Semoga lebih banyak lagi penglibatan perkongsian daripada SRIH dan SMIH di Kolokium-kolokium Pendidikan dimasa akan datang.

#pph
#hidayahkehadapan