SMIH Johor Bahru Johan Debat Bahasa Arab IDC IIUM 2017

Pasukan debat Sekolah Menengah Islam Hidayah (SMIH) Johor Bahru telah dinobatkan sebagai Johan Debat Kategori Bahasa Arab di International Debating Championship (IDC) UIAM 2017. Anugerah Pendebat Terbaik Bahasa Arab juga telah dimenangi oleh pelajar SMIH iaitu Anas Farhan bin Alfadino Akbar.

Peserta yg terlibat :
Bahasa Arab
1. Nurul Husna Bt Norazli
2. Ahmad Irfan bin Yamin
3. Anas Farhan bin Alfadino Akbar

Bahasa Inggeris
1. Naeem Hussaini bin Norazli
2. Dayang Syafiah bt Abdul Hafidz
3. Nur Najihah bt Mokhtar

Guru Pengiring :
1. Pn Nurul Nadhirah Abd Razak
2. Pn Norhawanis bt Samion
3. Cik Noor Shahidatul Akma bt Mohd Noh

Bersama barisan alumni De’Pikir yang turut sama hadir membantu dan memberi sokongan padu kepada para peserta debat. Ucapan terima kasih tidak terhingga buat Pengetua Pn Hjh Fauziah bt Ab Salam yang hadir serta kehadiran ahli keluarga yang turut sama memberi sokongan padu yang amat kami hargai . Kerjasama semua pihak  secara langsung maupun tidak langsung kami didahului dengan jazakumullahukhairan kathira.