SRIH Johor Bahru di Kejohanan Sukan Nasional (KESUNAS) 2017

Kejohanan Sukan Nasional (KESUNAS) 2017 kali ini telah berlangsung di Politeknik Muadzam Shah, Pahang pada 21-23 April 2017 yang bertema “Menggarap Ukhuwah, Membina Quwwah’

30 buah sekolah dari rangkaian Musleh di seluruh negara menyertai pertandingan ini.
Sekolah Rendah Islam Hidayah (SRIH) Johor Bahru telah menghantar seramai 68 peserta termasuk guru pengiring yang diketuai oleh Ustaz Mohamad Razif Ramli & pengiringnya Ustaz Subri Karmin, En Mohd Yazid Salikin, Ustazah Raja Sukmawati, Ustazah Nur Aisyah Halil, Ustazah Norhalizah Basiron, Ustazah Atiqah Aminuddin dan Cik Azni Syukrina. Penyertaan dalam KESUNAS akan mendapat markah penyertaan peringkat kebangssan untuk sijil PAJSK.

Pada kejohanan kali ini SRIH JB telah mendapat pencapaian yang sangat baik.
Pencapaian SRIH JB.

Pingat Emas
1) Memanah Moden Aulad
2) Olahraga 200m Aulad
3) Olahraga 4 x 100m Aulad
4) Ping Pong Berpasukan Banat
5) Ping Pong Perseorangan Banat

Pingat Perak
1) Memanah Moden Banat
2) Renang berpasukan Banat
3) Olahraga 200m Banat
4) Olahraga 100m Banat
5) Olahraga Lompat Jauh Aulad
6) Memanah Tradisional Banat

Pingat Gangsa
1) Renang Perseorangan Banat
2) Ping Pong Perseorangan Aulad
3) Olahraga 4 x 100 Banat
4) Olahraga lontar Peluru Aulad
5) Olahraga Lompat Jauh Banat
6) Catur Perseorangan Aulad.

Keempat.
1) Badminton Perseorangan Aulad.

Ucapan Jazakallah pada Guru Besar yang sentiasa ada ditempat-tempat pertandingan untuk memberi sokongan moral,Guru-Guru yang gigih melatih peserta,Guru-Guru pengiring, Ibubapa yang banyak memberi sokongan, LPH dan tidak lupa kepada PIBG SRIH JB yang memberi sumbangan untuk perjalanan sebanyak 2 buah bas.

Tahniah atas kerjasama dan sokongan yang diberikan.Semuga Allah SWT memberkati kita semua.

Soleh, Musleh, Cemerlang