SRIHJB : PROGRAM CALON-CALON SPPIM BERSAMA GURU BESAR: MENUJU KECEMERLANGAN SPPIM 2020

Tarikh. : 28 September 2020
Hari. : Isnin
Masa. : 8.30am- 9.30am
Kehadiran: 180 orang murid

Objektif:

1. Mendapatkan panduan bagaimana menjadi murid yang soleh,musleh,cemerlang dan rahmah.
  2. Mendapatkan panduan bagaimana menjadi murid yang cemerlang dalam akademik dan sahsiah diri.

3 pesanan yang diberikan oleh guru besar ialah:

1. Bersyukur kepada Allah + Berterima kasih kepada ibu bapa + berterima kasih kepada guru)
  2. Menjadi anak soleh,musleh,cemerlang dan rahmah dengan singkatan SMC+R.
  3. Menjaga keselamatan diri dan rakan-rakan termasuk seruan mematuhi operasi standard pencegahan covid-19.

Turut ditekan dalam program ini ialah penghayatan terhadap konsep ‘Allah Melihat, Malaikat Mencatat’ (AMMM) dan ‘Buat Kebaikan, Benteras@Boikot Kejahatan’ ( BKBK).

Semoga melalui program ini dapat meningkatkan semangat yang tinggi kepada murid untuk menduduki SPPIM nanti dan menjadi anak-anak yang soleh, musleh, cemerlang dan rahmah.

Disediakan oleh
ROHANA BINTI NE’MAT