SMIHJB: Program Mabit dan Daurah Tingkatan 4

SMIHJB| Pada 13-14 Februari 2020 yg lalu,telah berlangsung program Mabit dan Daurah Ting.4 di Sekolah Menengah Islam Hidayah.

Antara objektif program ini adalah
1. Memantapkan fikrah islamiyah dan meningkatkan rasa izzah dengan cara hidup Islam
2. Melahirkan jiwa-jiwa yang mempunyai hubungan yg rapat dengan Allah
3. Mengeratkan ukhuwah islamiyah ahli batch

Beberapa aktiviti telah dilaksanakan bagi mencapai objektif program. Antaranya ialah puasa sunat batch, iftar jamie, tazkirah, pengisian yang disampaikan oleh alumni, qiam jamaie di dataran dan pengisian daurah.

Tajuk Pengisian Mabit: ISTIQAMAH

Tajuk Pengisian Daurah:
OFFLINE WITH HEDONISME

Selain itu, mereka juga diharapkan dapat melaksanakan amal maaruf nahi mungkar dalam menjadikan contoh tauladan yang baik sesama rakan serta pelajar-pelajar lain.

Jazakumullahu khairan khatira kepada pengetua, para penolong kanan, ibubapa, penyelaras tarbiyah ting. 4, guru- guru MDP, guru-guru mentor juga AJK batch ting.4 yang telah membantu melancarkan perjalanan program.

#jomkesyurga
#kitabaikorangsayang