5th Malaysia International Mathematic Olympiad Competition 2018 [ MIMO 2018 ]

mimo srih jb 2018

Seramai 12 orang murid, 6 aulad dan 6 banat SRIHJB diiringi Ustaz Tawfiq Rahmat, Ustazah Sakeenah Salleh, Ustazah Norfariza Abd Razak dan Ustazah Sa’aidah Ab Kadir telah mewakili sekolah ke MIMO 2018.

MIMO 2018 yang telah berlangsung di SJK (C) Lick Hung, Subang Jaya, Selangor pada tarikh 24 – 25 November 2018 menghimpunkan seramai 1215 orang peserta dari 11 buah negara termasuk Malaysia, Filipina, Indonesia, China, Vietnam, Nepal, Taiwan, Sri Lanka, Macao, Hong Kong dan Australia.

Acara lain yang turut memeriahkan MIMO 2018 adalah persembahan dari beberapa buah negara terlibat dan sesi pertukaran hadiah peserta.

Berikut adalah keputusan rasmi yang dimenangi oleh anak-anak murid SRIH :

[ Kategori Middle Primary (Individual) ]

Ayyasy Yahya Muhammad Aizuddin
Kamalia Hamra Khairil Anwar

mimo srih jb 2018

Alhamdulillah, tahniah kepada semua peserta kebanggaan SRIHJB yang telah menyertai MIMO 2018 ! Moga kemenangan dan pengalaman berharga ini dapat melonjakkan lagi kecemerlangan diri dan sekolah.

Setiausaha
Panitia Matematik