SMIH Johan Debat Bahasa Inggeris di Pertandingan Debat Piala Menteri Besar Pahang 2017

Pada Jumaat 28hb April jam 8.15 pagi, Kelab De’pikir seramai 18 orang pendebat daripada 3 bahasa bertolak ke Maahad Tahfiz Negeri Pahang untuk Pertandingan Debat Piala Menteri Besar Pahang. Tiga orang guru pengiring turut serta dalam rombongan ini dibantu 5 orang alumni (ex debater) untuk sama-sama menguatkan pasukan De’pikir.

Setelah bertarung dengan penuh tragik akhirnya pasukan Bahasa Arab & Bahasa Inggeris berjaya ke peringkat akhir. Seterusnya dinobat sebagai JOHAN UNTUK BAHASA INGGERIS & NAIB JOHAN BAHASA ARAB.

Tahniah utk semua warga De’pikir khususnya dan warga Hidayah amnye. Sejarah 2009 berulang penuh dramatk namun tetap berpuas hati.